آدرس:کرمانشاه، شهرک صنعتی بیستون، میدان اندیشه، خیابان نوآوری ۲، بلوک ۱۲

۳۶۵۲ ۳۷۸ ۹۱۲ ۹۸+

محصولات

محصولات ما: 
قیر معدنی​​​​​​​ پالایش شده

قیر طبیعی یا معدنی (معروف به گیلسونایت)، ماده ای هیدروکربنی، در رده آروماتیک ها و با فرمولاسیون زنجیره ای؛ پلیمری است مشابه قیر پالایشگاهی، اما طی میلیونها سال با بالا آمدن نفت خام در اثر جابجائی لایه های زیرین به سطح زمین و جدا شدن مواد فرار آن تشکیل شده است. این ماده نقطه نرمی و ذوب بالاتری نسبت به قیر پالایشگاهی داشته و به خاطر خواص آن کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف داشته و باتوجه به منابع بسیار محدود در دنیا ماده ای بسیار ارزشمند محسوب می شود.
وقتی که مواد فرار نفت خام موجود در اعماق زمین به مرور زمان و در برابر عوامل جوی تبخیر شود، ماده سیاهی از آن بر جای می ماند که قیر طبیعی (Natural Bitumen)نام دارد. قیرهای طبیعی مخلوط های نیمه جامد یا جامدی از هیدروکربنها و دارای حدود 50 درصد ترکیبات کربن و هیدروژن هتروسیکلیک هستند اما در شبکه کربن جایگزینهایی از سولفور، اکسیژن، نیتروژن و فلزات سنگین به ویژه آهن، نیکل، وانادیم، مس و ... نیز وجود دارد که اجزای غیر معدنی به صورت وسیعی در دیسولفید کربن محلول هستند. بیتومین های محلول در دیسولفید کربن نسبت هیدروژن/کربن حدود 1/2 تا 1/5 و چگالی ۱/۰۲ تا ۱/۱۴ دارند. این بیتومین ها به سه گروه واکس ها (Wax) آسفالت طبیعی (Natural Asphalt)و آسفالتیت ها (Asphaltite) تقسیم میشوند (1990 ,Witt De and Meyer). آسفالتیت ها نیز به سه گروه گیلسونایت (GILSONITE)، گراهامیت (Grahamite) و گلانس پیچ (Glance Pitch) تقسیم میشوند که گیلسونایت یا قیر طبیعی از جمله مرغوبترین و مشهورترین گروههای بیتومین طبیعی است. این ماده بر حسب درصد خلوص و میزان عمر به حالتهای فیزیکی مایع، نیمه جامد و جامد وجود دارد و دارای حلالیتهای متفاوت در حلال تتراکلریدکربن است. اگر چه گيلسونايت از لحاظ شيميايي شبيه آسفالت طبیعی است ولي چندين تفاوت مهم از جمله نقطه نرم شوندگي بالاتر نسبت به آسفالت دارد كه اين تفاوتها گيلسونايت را تبديل به يك ماده منحصر به فرد كرده است (Grout and Verbeek 1993). در آمریکا این محصول به نام گیلسونایت عرضه می گردد که برگرفته از نام از کاشف آن Gilson می باشد.
قیر طبیعی در حلالهای آلیفاتیک و آروماتیک به صورت محلول می باشد. در حالت کلوخه ای بسیار ترد و به رنگ مشکی براق و در حالت پودری به رنگ قهوه ای تیره می باشد. برای قیر طبیعی از نام های یواینتایت (UINTITE)، آسفالت (ASPHALT)، آسفالتوم (ASPHALTUM) و رایج ترین آن، همانگونه که ذکر شد، گیلسونایت (GILSONITE) استفاده شده است. یادآوری می شود که این ماده پلیمری است که در طبیعت و طی سالیان متمادی به مرور شکل گرفته است. با توجه به این امر، مخازن عظیمی از پلیمر پیر در این سرزمین موجود و با انجام عملیاتی می توان آن را جوان سازی و از آن در تولید بسیاری از محصولات شیمیائی استفاده نمود. وجود ترکیبات فلزات سنگین و گرانبها که قابلیت استفاده در صنایع داروئی را دارند از جمله نکات حائز اهمیت در این محصول می باشد.
منابع محدودی از قیر طبیعی در دنیا یافت می شود که عمده ذخائر آن در قاره آمریکا، شامل ذخائر محدودی در شمال آمریکای جنوبی، ذخائر قابل توجهی در ایالات متحده و کانادا می گردد. کشور ایران سومین ذخیره بزرگ قیر طبیعی است که بیش از 80 درصد این ذخائر در استان کرمانشاه، و حدود 20 درصد نیز در استان های ایلام و لرستان قرار دارد.

 مش 200 با خاکستر 10 – 5 درصد

تار اکس ۱۰۵

پودر قیرمعدنی ریفاین شده (گیلسونایت)​​​​​​​

پودر قیرمعدنی ریفاین شده (گیلسونایت)​​​​​​​

تار اکس ۱۱۰

مش 200 با خاکستر15 – 10 درصد

محصولات ما

​موارد استفاده قیر طبیعی​​​​​​​ پالایش شده​​​​​​​

همانگونه که قبالا اشاره شد، قیر طبیعی با توجه به ساختار فرموالسیون و قدمت آن، به عنوان یک پلیمر پیر شناخته می شود که پس از پاالیش و جوان سازی، می تواند در طیف گسترده ای از صنایع مورد استفاده قرار گیرد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
​​​​​​​
• در حوزه های راه سازی جهت استفاده در آسفالت، عایق کاری و ساخت روکش پل ها
• در حوزه ساختمان جهت عایق کاری و ایزوگام
• ساخت عایق لوله های انتقال نفت و گاز و آب
• گل حفاری که در حفاری چاه های نفت و آب کاربرد دارد
• در صنایع پتروشیمی جهت استفاده در ساخت پلیمر های مختلف
• تهیه کربن فعال با سطح ویژه بالا در کاربردهای خاص
• تولید جوهر های چاپ
• در تولید پودر تونر چاپگر های لیزری
• صنایع رنگ سازی و سرامیک
• صنایع ریخته گری جهت روکش قالب های ماسه ای
• حوزه نفت، تهیه و استحصال گازوئیل و نفت سفید از قیر طبیعی
• محصوالت شیمیائی مانند رزین ها و چسب ها
• صنایع بهداشتی و آرایشی
• صنایع داروسازی با استفاده از ترکیبات فلزات سنگین 

در حین حفاری ممکن است بنا به شرایط مختلف، وضعیت های غیر طبیعی پیش آید. این موارد به مشکالت حفاری معروف هستند. از جمله مشکلات حفاری می توان به : افزایش حجم گل حفاری، هرزروی گل حفاری، لغزش یا سر خوردن در حین حفاری، گلی شدن مته، بسته شدن سوراخ و گرفتگی نازل های نوک مته در اثر داغ شدن اشاره کرد. طبق تقسیم بندی های انجام شده ، هرزروی در صنعت حفاری به صورت: نشت (کمتر از 10 بشکه در ساعت)، مختصر (بین 10 الی 100 بشکه در ساعت)، شدید (بین 100 و 500 بشکه در ساعت) و کامل (بیش از 500 بشکه بر ساعت) طبقه بندی می گردد. نوع، شدت و مکان وقوع هرزروی درون چاه متفاوت است و روش سیستماتکی که برای کنترل آن به صورت اقتصادی و مؤثر شناخته شده است شامل دو عامل پیشگیری و درمان است! روشهای فعلی کنترل هرزروی سیال حفاری عبارتاند از:

• تزریق مواد کنترل کننده هرزروی (LCM) برای هرزروی های با شدت کم
• نصب پلاگ سیمانی برای هرزروی های با شدت زیاد. مشکلات مرتبط با نصب پلاگ سیمانی عبارتاند از:
الف- ایجاد وقفه های طولانی در برنامه حفاری
ب- کج شدن چاه از مسیر اصلی
ج- مقاومت پایین سیمان جداری حفره و شکستگی پلاگ (بخصوص در مورد سیمان بنتونایتی).

با استفاده از تجهیزات مکانیکی و ابزار خاصی که به آسانی قابلیت ارسال به منطقه هرزروی یا تأثیر بر آن منطقه را دارا باشند میتوان به روشی سریع برای فائق آمدن بر این مشکل دست یافت. نصب لوله جداری برای کاهش شدت هرزروی به دلیل مرحله به مرحله بودن نصب لوله جداری، به عنوان یک مانع مهم، تمایل به استفاده از این روش را کاهش می دهد . مطالعات انجام شده نشان می دهد با استفاده از افزایه ای گل حفاری می توان تا حد قابل قبولی این اثرات را کنترل کرده و عملکرد گل پایه آبی و پایه غیرآبی بهبود بخشید. یکی از این افزایه ها FLC که بر پایه گیلسونایت اصلاح شده تهیه می شود، علاوه بر کنترل هرزروی سیال حفاری، منجر به بهبود کیفیت و عملکرد گل حفاری می شود که از جمله آنها می توان به کاهش گرانروی، کاهش خاصیت ژله ای، چرخش بهتر نوک مته درحین حفاری و خنک شدن آن و جلوگیری از به هدر رفتن آب گل حفاری اشاره کرد. به عبارت دیگر این ترکیبات موجب کنترل ذرات کلوئیدی بنتونیت می گردند. از این ترکیبات موقعی استفاده می شود که حفاری روی طبقات حاوی نمک، ژیپس و انیدریت انجام می گیرد. در این شرایط گل حفاری بنتونایتی، بازدهی کاملی ندارد و حضور افزایه FLC بر پایه قیر طبیعی اصلاح شده موثر است.

به طور کلی مزایای افزایه بر پایه قیر معدنی یا گیلسونایت فرآوری شده در گل حفاری به شرح زیر می باشد:
• دوغابی با چگالی پایین بدون اضافه کردن حجم زیادی از آب و ایجاد فشاری بالاتر (به وسیله ذرات جامد) نسبت به اضافه کردن آب خالی را فراهم می کند.
• با افزودنیهای دیگر سازگار میباشد.
• در برابر هیدارته شدن نابهنگام دوغاب مقاومت میکند و دوغاب را از دهیدراته شدن (از دست دادن آب) نابهنگام حفظ میکند.
• در برابر تاثیر آبهای خورنده و محلول های آلکالین و اسیدی مقاومت میکند.
• در برابر فشارهای متوسط ناشی از آب گرفتن مقاومت میکند، اما برای تغییر شکل در اثر فشار به میزان مناسبی نرم است.
• نسبت به زغالهای سطحی این مزیت را دارد که فشرده نمیشود و خصوصیات تغییرشکل فشاری ندارد.
• در زیر دمای 350 درجه فارنهایت نیز موثر است.
• در برابر حل شدگی در اثر نفت مقاومت دارد.
• دوغابهای گیلسونایتی به طور موثر و اقتصادی مراقبتهایی برای جلوگیری از کاهش جریان سیمانی کردن انجام می دهند.
• به دلیل دارابودن خصوصیت جریان یافتگی پالستیک، موجب بستن درزه و شکافهای چاه در حین سیمانکاری چاه نفت میشود.

تار اکس ۱۰۵ در صنعت حفاری

تار اکس ۱۰۵ در صنعت تونر

​به طور کلی، فرآیند چاپ در دستگاه های چاپگر لیزری تک رنگ، ثبت کاراکترها و اشکال بر روی کاغذ می باشد. یکی از مهمترین عوامل در این فرآیند، پودر تونر است که در محفظه ای که کارتریج (Cartridge) نام دارد، بسته به ظرفیت آن، پر شده است. در کارتریچ، بخشی به نام درام وجود دارد که کار باردار کردن ذرات پودر تونر را بر اساس فرمانی که برای چاپ از طریق قسمت لیزر، به دستگاه چاپگر ارسال شده است، بر اساس کاراکتر ها و یا اشکال مربوطه انجام داده و در نهایت روی کاغذ به طور موقت ترسیم می کند. سپس کاغذ از میان غلطک های حرارتی عبور کرده و بر روی کاغذ به صورت دائمی می چسبد و فرآیند چاپ تکمیل می گردد.​​​​​​​

تکنولوژی ساخت کارتریج و پودر تونر داخل آن، در ابتدا توسط شرکت های بزرگ تولید چاپگر نظیر HP ، Xerox ، Canon ، Epson و غیره ابداع شده بود و بعد ها شرکت های مختلف دیگر نیز به دانش تولید کارتریج و تعداد بسیار محدودی نیز به دانش تولید پودر تونر دست یافته و تولید را آغاز و این محصولات را وارد بازار نمودند. نظر به قیمت بالای کارتریج و مصرف بی شمار آن، و با توجه به دوام کارتریج که توان چاپ پس از اتمام پودر داخل آن را دارا می باشد، عده ای اقدام به ریفیل و شارژ مجدد آن نمودند که با استقبال بی نظیری در بازار مواجه گردید. بنا بر این، علاوه بر تولید کنندگان کارتریج، شرکت های خدماتی ریفیل کارتریج نیز به جمع مصرف کنندگان این محصول اضافه شدند. این امر سبب ایجاد بازار بسیار گسترده ای برای پودر تونر گشته و ما را برآن داشت که تحقیقات را در این زمینه آغاز و در نهایت پس از صرف زمان و انجام تست های بسیار، به مدت چند سال موفق به تعریف فرموالسیون و در نهایت تولید آزمایشگاهی نمونه محصول دست یافتیم.

​​​​​یادآوری می شود که قیر طبیعی (گیلسونایت) در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی دارد که تیم تحقیق و توسعه این شرکت توانائی انجام کلیه مراحل کار، شامل: تهیه فرموالسیون، راه اندازی خط پایلوت آزمایشگاهی و تهیه نمونه، تهیه مدل کسب و کار، تهیه طرح امکان سنجی (FS)، طراحی دستگاه ها، تهیه نقشه ها، نظارت بر ساخت و درنهایت راه اندازی خط تولید را بنا به درخواست مشتریان خود، داشته و در کلیه مراحل همراه آنها خواهد بود.

همه روزه از ۸ صبح تا ۵ عصر

۰۹۱۲ ۳۷۸ ۳۶۵۲ 

تماس با ما